Z veseljem naznanjamo izzid knjige Why Don’t We Do It in the Road: A Personal Guide to Outdoor Interactive Theatre izpod peresa Vide Cerkvenik Bren in z avtorskim doprinosom kolektiva Ljud.

KNJIGA

Why Don’t We Do It in the Road je knjiga za vse, ki:
… radi počnejo gledališče zunaj,
… ki jih zanima, kako se to počne,
… ki jih zanima, kakšni mehanizmi se skrivajo za takšnim početjem,
… in za vse, ki jih na splošno vse zanima.

Why Don’t We Do It in the Road vas vabi, da vstopite v svet gledališča v javnem prostoru skozi osebne pripovedi in poglede performerjev, režiserjev in pedagogov. V knjigi so predstavljeni njihovi teoretični razmisleki kot tudi praktični nasveti. Orisana so orodja za analizo obstoječih gledaliških pojavov in podani koristni napotki in vaje, ki vam bodo pomagali pri lastnem ustvarjanju.

LJUD_Ninje v javnem prostoru 1

Knjiga je nastala na podlagi več kot desetletja izkušenj ustvarjanja gledališča na ulicah, trgih, parkih, vaseh, avtobusih, bolnišnicah, cerkvah in celo v gorah. Od leta 2006 Vida in Ljudi raziskujemo možnosti umetniškega izraza v javnem prostoru s pomočjo interaktivnih in site-specific pristopov. Ta pot nas je popeljala v več kot 30 držav po svetu, kjer smo se srečali z mnogimi podobno mislečimi umetniki ter gledališkimi kritiki, festivalskimi direktorji in akademiki. Njihove ideje in nasveti so obogatili naše poglede na razumevanje in ustvarjanje gledališča v javnem prostoru, nekatere izmed njih lahko najdete tudi v tej knjigi.

Knjiga omogoča bralcu, da stopi v interaktivni proces raziskovanja in poskuša spodbujati samostojno mišljenje. Vsebuje obilo ilustracij in grafičnih predstavitev, zaradi katerih je dostopna tudi širši javnosti. Knjiga je nastala v okviru projekta RIOTE2 in je mišljena kot brezplačni učni pripomoček za izobraževanje odraslih po vsej Evropi.

 

KAKO DO KNJIGE?

Tu lahko prenesete digitalne različice knjige.

SLOVENSKA RAZLIČICA ZA BRANJE NA ZASLONU>>> če jo želite prebrati na računalniku ali tablici (priporočamo, da vaš PDF bralnik nastavite na celozaslonski pogled).
SLOVENSKA RAZLIČICA ZA TISK>>> v primeru, da bi raje imeli fizično kopijo v rokah (ker knjiga vključuje dvostranske ilustracije in prikaze, je najbolje, da jo natisnete obojestransko).

ANGLEŠKA RAZLIČICA ZA BRANJE NA ZASLONU>>>
ANGLEŠKA RAZLIČICA ZA TISK>>>

ITALJANSKA RAZLIČICA ZA BRANJE NA ZASLONU>>>
ITALJANSKA RAZLIČICA ZA TISK>>>

ROMUNSKA RAZLIČICA ZA BRANJE NA ZASLONU>>>
ROMUNSKA RAZLIČICA ZA TISK>>>

 

TISKANA VERZIJA

Tiskana verzija knjige je na voljo zgolj v angleščini. Če jo želite prejeti, nam pišite na: kudljud@gmail.com

LJUD_Ninje v javnem prostoru 3

Knjiga je nastala kot del projekta RIOTE2 , ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+.

logo slo

 

Comments are closed.