… je poskus hoje po nevidni črti
… je eksperiment v uokvirjanju neotipljivega
… je zvočno popotovanje skozi stoletje obmejnih zgodb

Po avtobusu duhov, ki je obiskovalce popeljal na nenavadno potovanje preko Strmega sedla, se LJUD ponovno odpravlja na iskanje mejnih duhov, tokrat na Štajersko.

Klengel_Grenzlandgalerie_4

V gričevnati pokrajini na slovensko-avstrijski meji je postavljena serija okvirjev za slike. Vsaka slika ob tej nevidni črti prikazuje drugačen pogled na pokrajino in pripoveduje drugo zgodbo njene nenavadne preteklosti. V zvočnem sprehodu po galeriji se osebna pričevanja ljudi, ki jim je prečkanje meje spremenilo življenje, in teh, ki so z njo preživeli svoj vsakdan, prepletajo z glasbo v esejistično popotovanje, ki je na voljo v obliki avdio vodiča v slovenščini in nemščini.

Klengel_Grenzlandgalerie_3 (1)

Pridružite se nam v soboto, 12.5., na enkratnem predotvoritvenem ogledu galerije. Do meje in čez nas bo popeljal poseben galerijski avtobus z odhodom iz Ljubljane (13:00, parkirišče pred Halo Tivoli) in Maribora (14:30, Trg Generala Maistra) in povratkom v večernih urah. Zaradi omejenega števila sedežev so obvezne rezervacije na kudljud@gmail.com.

Več na: galerijanameji.si / grenzlandgalerie.at


Galerija na meji / Grenzlandgalerie / Borderland gallery
… is an attempt to walk along an invisible line,
… is an experiment in the framing of the undepictable,
… is a journey through a century of border stories.

After a ghost bus tour across the Steep saddle LJUD goes once again on a search of border ghosts, this time to Styria.

Klengel_Grenzlandgalerie_4

In the hilly landscape on the Slovenian-Austrian border stands a series of picture frames. Each frame along this invisible line shows a different view of the landscape and tells another story of its unusual past. In a audio walk through the gallery, the testimonies of people who have crossed the border and of those who have spent all their lives with it, are intertwined with music in an essayistic journey that is available in the form of an audio guide in Slovene and German.

Klengel_Grenzlandgalerie_3 (1)

Join us on Saturday, May 12th, on a one-time tour to the gallery. Our special gallery bus will take us to the border and beyond. We will depart from Ljubljana (13:00, parking space in front of Hala Tivoli) and Maribor (14:30 pm, General Maister Square) and return in the evening. Due to a limited number of seats & special language skill requirement (audio is available only in Slovene or German), please take a crash course in one (or both) language(s) and reserve your seat at kudljud@gmail.com.

Borderland gallery is a project created by: KUD LJUD & Robin Klengel in cooperation with: Mladen Baćić, Adina F. Camhy, Petra Gosenca, Kristijan Guček, Lorenz Kabas, Moke Klengel, Andreas Kloos, Ana Ruter, Johannes Schweighofer, Jurij Torkar.

Special thanks go to all the local people.

Désolé, cet article est seulement disponible en English et Slovensko…