“Mi smo kr’ eni… ampak nas je ful!”

Sanja Žmavc

…..

LJUD je skupina ustvarjalcev, ki v gledališču in sorodnih medijih prepoznavajo potencialen prostor soustvarjanja in nadgradnje lastnih idej. Ustvarjalce druži vera v »živo«umetnost, ki je v neposrednem stiku z gledalcem.

Pri oblikovanju gledališkega dogodka se vedno znova osredotočajo na različne oblike interakcije gledalcev z nastopajočimi in tako vzpostavljajo gledališče kot igro, kot ritual, kot dogodek socialnega združevanja. Zanima jih delo v javnih urbanih prostorih, eklektično združevanje žanrov, tehnik in stilov; veliko pozornosti posvečajo razmisleku o namenu in socialni umeščenosti svojega delovanja.

Avtorsko skupino oz. kolektiv razumejo kot edinega pravega ustvarjalca gledališkega »gesamtkunstwerka«. V preteklosti so delovali pod okriljem različnih društev ininštitucij, od leta 2006 pa so se tudi formalno povezali v samostojno produkcijsko skupino KUD Ljud.

aaa

Ljudi so med drugim tudi: SANJA ŽMAVC, GREGA “ROZAMAN” MOČIVNIK, VIDA CERKVENIK BREN, MLADEN BAĆIĆ, NIKA GABROVŠEK, SEBASTIAN “ČOPKO” FRABOULET, KUKI, KAJA ZMAJA, ALINA FELDMAN, MAJDA DI KRIVOGRAD, PEPA, DAVID KRAŠEVEC,  JAKA ŽILAVEC, SIMON LE TELLIER, ANA LAVRINC, ORA, KATJA GOLUH, JURIJ TORKAR, FON NA GAJDAH, MARKO UJC, JURIJ BOBIČ, PETRA GOSENCA, ANNA ŠVEDINJA, zadnje čase celo tudi KATARINA ZALAR in še ful enih drugih.

Comments are closed.