Projekt H.O.M.E.

9.12.2009

EAC_Logo

Kud Ljud se je uspešno prijavil na razpis Evropske komisije (EAC/09/2009 – pilotski projekt za podporo programom ali shemam, ki spodbujajo nadnacionalno mobilnost na področju kulture). Hura!

Naš projekt H.O.M.E. (Houses for Open Mobility Exchange) je bil kot eden od devetih podprtih projektov izbran izmed več kot sto prijavljenih… madona!

Skupaj s partnerji iz Belgije, Švedske, Francije, Portugalske in Slovenije, bomo svoje prakse neformalne samo-organizirane umetniške mobilnosti v naslednjem letu izvajali in razvijali s podporo E.U.

V bližnji prihodnosti bomo vzpostavili tudi internetno platformo preko katere se bodo lahko umetniki, ki jim dogaja delo v javnem prostoru, enostavno in direktno povezovali med sabo. Prazne sobe, postelje, kavči in turbomaksimusi pa se bodo magično transformirali v rezidenčne centre!

V sklopu projekta pa se obetajo tudi “odprte hiše”, večzvrstne umetniške akcije v javnem prostoru, delavnice, mednarodna konferenca in večje količine papirologije…

Več kmalu…

Aha, pa še tole: Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije. ;)