posvet
KUD Ljud v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom pripravlja posvet o položaju gledališča v javnem prostoru v Sloveniji ter izobraževanja o njem. To bosta tudi temi osrednjih okroglih miz, v celodnevnem programu posveta pa se bodo zvrstili še predstavitev čisto sveže knjige o ustvarjanju gledališča zunaj, filmske projekcije in še kaj. Med sodelujočimi na posvetu bodo tako uveljavljeni avtorji kot mlajši ustvarjalci, tako organizatorji festivalov kot profesorji in pedagogi, tako predstavniki javnih institucij kot nevladnih organizacij.

Gledališče v javnem prostoru se je v zadnjih dveh desetletjih razširilo po vsej Sloveniji. Nastajajo novi festivali, stari se širijo, vse več je prizorišč kot tudi domačih ustvarjalcev, ki na njih nastopajo. In navsezadnje je gledališče v javnem prostoru našlo svoje mesto tudi v besedilih strategij, načrtov in razpisov javnih kulturnih institucij ter na ta način postalo v marsičem uradno izenačeno z drugimi uprizoritvenimi zvrstmi.

Ali imajo ustvarjalci, ki delujejo v javnem prostoru, tudi v praksi enake možnosti kot ostali? Kakšen je zares položaj gledališča v javnem prostoru v Sloveniji danes? In kakšno je izobraževanje o njem? Ter kakšna prihodnost se jima obeta?

Pridružite se nam 3.6. od 9:00 dalje v Slovenskem gledališkem inštitutu in nam pomagajte iskati odgovore na ta in podobna vprašanja.

 

posvet2

Podrobnejši program s seznamom sodelujočih najdete TU

Posvet je del projekta RIOTE2 , ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+.

logo slo