Steilpass/Strmo sedlo

18.4.2016

Unikum – Kulturni center univerze v Celovcu, nas je povabil, da pripravimo site-specific projekt, ki bo preko avtobusne linije Alpe-Adria povezal koroško in slovensko prestolnico. Osporavana avtobusna linija pelje čez zgodovinsko obremenjeni Ljubelj/Loiblpass in bo postala prizorišče potujočega gledališča. To bo zapuščene prostore ob poti polnilo z novimi vsebinami — dokumentaristični pristop umetnikov bo tematiziral komplicirano razmerje obeh mest in dežel ter življenjsko situacijo soseske. Posebna vloga bo namenjena potnikom in potnicam: v laboratoriju kulturne izmenjave boste doživeli približevanje Ljubljani kot potovanje v neznano.

steilpass

Na avtobusu duhov bo LJUD posadka poskrbela za vaše ugodno počutje, povabljeni boste, da so-ustvarjate nenavadni izlet. Pričakujte nepričakovane nezgode in izredne vmesne postanke, na katerih bomo skupaj odkrivali zgodovino in preteklost krajev in ljudi ter skozi njih tudi samega sebe.

STRMO SEDLO je zasnovano kot 12-urna akcija, pri čemer služijo kot oder tako (tehnično opremljeni) alpe-adria avtobus kot tudi redne in izredne avtobusne postaje. Zaradi omejene kapacitete avtobusa (pribl. 40 potnikov za eno vožnjo) bomo dogodek uprizorili trikrat – 3., 4. in 5. junij.

Prijavite se lahko tukaj

Naši posebni gostje:
Boris Magdalenc in audio projekt “Afterlife Woodland” britanskega French & Mottershead *

* »Afterlife Woodland« — avdio umetniško delo popelje poslušalca v najbolj intimne prostore, katere paradoksalno nihče med nami ne bo nikoli izkusil: razkroj telesa po smrti.

Posebna zahvala vsem lokalnim prebivalcem, še posebej pa Herti Malle, Danici Katona, Jožetu Romšak and Johannu Schütz!